Hemoroidi koji krvare – uzroci, simptomi, lečenje

0
1043

Hemoroidi su izazvani oticanjem hemoroidalnih vena u analnom kanalu ili u blizini analnog otvora. Formiraju se kada je prisutan povećani pritisak na region karlice usled trudnoće, prekomerne težine, naprezanja u toku pražnjenja creva ili kod zatvora i dijareje. Stanje nije opasno po život. Međutim, u zavisnosti od toga gde im je lokacija, hemoroidi mogu dati simptome poput:

– Bola
– Svraba ili iritacije
– Krvarenja
– Otoka u okolini anusa
– Curenja
– Izrasline u blizini anusa

Ovi simptomi mogu jako smetati pogođenom i značajno smanjiti kvalitet života. Osobe sa ovim stanjem bi trebalo da što pre nađu lek koji će ih osloboditi hemoroida u najkraćem mogućem roku. Jedan od ovih preparata koji se prodaju bez recepta je i Venapro (Venapro). To je oralni sprej i suplement, koji se pravi od prirodnih sastojaka kao što je fluorid iz kreča i Gospin Trn (Gujina trava ili Sikavica, lat. Silybummarianum), koji se bore protiv hemoroida iznutra. Redovnim uzimanjem, oboleli od hemoroida doživljavaju brzo smanjenje tegoba a izrasline rapidno nestaju. Idite na zvaničnu internet stranicu da saznate više o preparatu Venapro (Venapro).

Unutrašnji i spoljašnji hemoroidi koji krvare

Krvareći hemoroidi nastaju kada se stvore poderotine na zidu hemoroida, usled čega dolazi do isticanja krvi iz otečenih vena. Hemoroidi su veoma fragilni, tako da skoro bilo šta može dovesti do njihovog povređivanja i krvarenja, uključujući tu i naprezanje prilikom pražnjenja creva i analni seks. Grubo brisanje toalet papirom nakon pražnjenja može pogoršati spoljašnje hemoroide do te mere da počnu da krvare.

Može biti prilično zastrašujuće videti krv na donjem vešu ili u VC šolji, ali krvareći hemoroidi zaista ne predstavljaju previše ozbiljan zdravstveni problem. Sada kada smo to rekli, valja napomenuti da postoji nekoliko oboljenja opasnih po život koja se karakterišu rektalnim krvarenjem. Ako imate krvarenje u analnom regionu, a niste 100% sigurni da je poreklom od hemoroida, zakažite pregled kod svog porodičnog lekara što je pre moguće.
Najbolji tretman za hemoroide koji krvare

Osim u slučajevima kada su hemoroidi ozbiljni, trombotični ili ne odgovaraju na konvencionalnu terapiju, svakako treba izbegavati njihovo uklanjanje hirurškim putem. Osim povećanih troškova koje ovakva vrsta lečenja nosi, postoje i rizici koji su skopčani sa bilo kakvom vrstom hirurškog zahvata. Najbolje je koristiti kućne, i lekove koji se nalaze u slobodnoj prodaji, poput preparata Venapro (Venapro) u cilju zaustavljanja simptomatologije hemoroida na prirodan način i sa minimalnim rizikom od štetnih propratnih efekata.

Evo nekoliko saveta u vezi toga šta možete uraditi da smanjite intenzitet simptoma i skratite vreme zarastanja hemoroida:

Koristite vlažne maramice za brisanje nakon pražnjenja creva; suvi toalet-papir može iritirati hemoroide.
Potopite hemoroide u toplu kupku 3 puta dnevno, po 10 do 15 minuta svaki put; ovo će ublažiti svrab i osigurati da obolela oblast ostane čista.

Smanjite otok stavljanjem hladnih obloga na obolelo mesto u trajanju od 15 minuta.
Izbegavajte da dobijete zatvor ili dijareju; ukoliko je neophodno, koristite lekove da tretirate ova stanja.
Koristite preparate za omekšavanje fecesa, u slučaju da imate tvrdu stolicu.
Osigurajte redovno pražnjenje unošenjem dovoljne količine vlakana i vode kroz ishranu na dnevnom nivou.
Pored popravljanja opšteg nivoa zdravlja, vežbanje vam takođe može pomoći da imate redovno pražnjenje; čak i 30 minuta hoda dnevno može biti od koristi.