Jabukovo sirće kao prirodni lek za hemoroide

0
3508
jabukovo sirce za vene

Jabukovo sirće za lečenje hemoroida

Jabukovo sirće je poznato po tome da pomaže brojnim ljudima, koji pate od hemoroida da ublaže simptome koji prate ovu neprijatnu pojavu. Kada se upotrebljava kao rastvor za lokalnu primenu, jabukovo sirće obično daje rezultate za samo nekoliko nedelja. Međutim, i pored toga što prirodno lečenje hemoroida jabukovim sirćetom može da ublaži simptome, jedini pravi način da se rešite hemoroida je lečenje, kao što je ligatura (podvezivanje) hemoroida CRH O’Reganovim sistemom. Bilo da razmišljate o podvezivanju ili nameravate da koristite jabukovo sirće za hemoroide važno je da se posavetujete sa lekarom i uporedite ove načine lečenja.

Prirodni lek je možda baš ono što vam treba

Prirodni agens u nepasterizovanom sirćetu se pokazao delotvornim za ublažavanje upale, pa zato i olakšava simptome hemoroida, kao što su svrab i bol.

Kako se koristi jabukovo sirće za hemoroide ?

Jednostavan lokalni tretman se sastoji od toga što ćete komadić vate ili lopticu od toalet papira natopiti jabukovim sirćetom i postaviti direktno na zahvaćenu regiju. Kada počnete koristiti jabukovo sirće za hemoroide kiselina u početku može da izazove peckanje, ali to će proći nakon par trenutaka. Neki pacijenti su prijavili peckanje u trajanju od minut-dva, nakon čega je bol uminuo, a dejstvo je trajalo nekoliko sati. Radi dodatnog olakšanja, u sedeću kupku možete da dodate nekoliko kašika jabukovog sirćeta.

jabukovo sirce za vene

Jabukovo sirće koristite 2 – 3 puta dnevno. Nakon nekoliko nedelja, neki pacijenti su primetili znatno smanjenje veličine hemoroida (smanjen otok) i blaže simptome. Naravno, jabukovo sirće za hemoroide je privremeno rešenje. Ukoliko želite da se rešite hemoroida u potpunosti, vreme je da se obavestite o podvezivanju hemoroida, nekom od dostupnih metoda, kao što je CRH O’Reganov sistem. Razgovarajte sa lekarom o proceduri podvezivanja i kućnom lečenju, kao što je ono pomoću jabukovog sirćeta, kako biste otkrili tretman koji vam najviše pogoduje.

CRH O’Reganov sistem je bezbolna neoperativna metoda uklanjanja hemoroida. Sastoji se u presecanju dotoka krvi u hemoroide, nakon čega se oni skupljaju i za nekoliko dana otpadaju, što pacijent ne mora ni da primeti. Kod ove metode manje od 5% pacijenta ima rekurenciju (ponavljanje) u roku od 2 godine. Sama procedura traje oko 1 minut, a stopa komplikacija je manja od 1%, što je daleko manje nego kod tradicionalne metode podvezivanja.

Povezano>>>    Hemoroidi lečenje bez odlaska kod doktora potpuno prirodnim putem

Takođe možete probati razne kreme, ulja i masti za hemoroide koje se nalaze u slobodnoj prodaji.