Svinjska mast u 9 voda kao lek (za pluća, sinuse, lice, kosu u ginekologiji)

0
30928

Svima nam je dobro poznato da se svinjska mast od davnina koristi u kuhinji, a da li ste znali da možete koristiti svinjsku mast kao lek?

Oprečna su mišljenja kada je ovo u pitanju i zato je svinjska mast nezasluženo zapostavljena jer se smatrala nezdravom, ali to je pogrešno mišljenje.

Istraživanja su pokazala da svinjska mast sadrži zasićene masti koje mogu biti jedan od uzročnika povećanog nivoa holesterola u krvi.

Ipak, ako se konzumira umereno i na odgovarajući način, ona je izuzetno lekovita, pogodna je po zdravlje i može se koristiti kao lek. Na sreću, svinjska mast se danas sve više koristi u različite svrhe.

svinjska mast

Svinjska mast sadrži oleinsku kiselinu, mononezasićenu masnu kiselinu koja štiti srce, kardiovaskularni sistem, a takođe štiti organizam i od malignih oboljenja. Pored toga, svinjska mast sadrži i stearinsku kiselinu, za koju je dokazano da snižava holesterol. Sadrži i linolnu i miristinsku kiselinu, za koje je dokazano da jačaju imunitet.

Nastavite sa čitanjem i saznajte za šta je sve dobra svinjska mast kao lek, kako se pravi, koji domaći kozmetički proizvodi su na bazi svinjske masti, kao i to kako se koristi svinjska mast u lekovite svrhe.

Svinjska mast u 9 voda

Sigurno ste čuli za ovaj izraz, a sada ćemo vam objasniti o čemu se radi.

Radi se o tome da svinjska mast kao lek pre upotrebe treba da bude oprana u 9 voda. To je upravo iz razloga da bi se isprale sve nečistoće koje nastaju tokom njenog otapanja.

Kako se pere svinjska mast ?

Ovo je pitanje koje se prirodno nameće, a mi smo tu da vam na njega damo odgovor. Svinjska mast se pere tako što u nju sipate malo vode i promešate kašičicom. Zatim tu vodu prospete, pa sipate novu i opet promešate. Ovaj postupak ponavljajte sve dok ne isperete mast u ukupno 9 voda. Tako se dobija svinjska mast oprana u 9 voda.

svinjska mast u 9 voda

Svinjska mast kao lek u ginekologiji

Koliko god vam ovo možda čudno zvučalo, svinjska mast se koristi i kao lek u ginekologiji. Svinjska mast kao lek u ginekologiji koristi se za upalu jajnika i belo pranje, koji su neki od najčešćih ginekoloških tegoba. Da biste koristili svinjsku mast kao lek u ginekološke svrhe potrebno je da je isperete u 9 voda, o čemu ste imali prilike da pričitate u prethodnom poglavlju. Zatim, natopite tampon mašću i stavite u vaginu da odstoji preko noći. Umesto tampona možete koristiti i uloške ili vatu.

Lekovito dejstvo je isto, naročito kod belog pranja. Svinjska mast kao lek u ginekologiji daje pozitivne rezultate i preporuka je da tretman traje najmanje 7 dana.

Svinjska mast kao lek za pluća

Svinjska mast je idealan prirodni lek za pluća, pre svega za bronhijalne upale. U ove svrhe možete napraviti prirodni melem koji će dati odlične rezultate.

Svinjska mast kao lek za pluća recept

½ litra mleka skuvajte u 2-3 lista podbela. Kad proključa, dodajte kašičicu masti i to je sve. Ovaj lek treba piti svako veče pre spavanja po jednu šolju. Već ujutru ćete izbaciti nakupljeni sekret iz pluća.

Za respiratorne probleme može se koristiti i svinjska mast za pluća kao oblog. Svinjska mast protiv kašlja koristi se u vidu obloga. Obloge od masti za kašalj naročito su delotvorne kod dece. Napomena: Treba biti oprezan zbog zagrevajućeg efekta koji svinjska mast ima, tako da ne bi trebalo da se primenjuje ukoliko dete ima povišenu temperaturu.

Svinjska mast kao lek za grlo zaista je veoma deolotvoran narodni lek. Za bolje dejstvo koristite oblog od meda i svinjske masti. Svima su nam dobro poznata lekovita svojstva meda, a sa lekovitim svojstvima svinjske masti smo vas već upoznali, a ostalo ćete saznati u nastavku.

Svinjska mast i soda bikarbona

Svinjsku mast kao oblog, ali i u kozmetičke svrhe možete koristiti i u kombinaciji sa sodom bikarbonom. Soda bikarbona se koristi u kombinaciji sa svinjskom mašću kako zbog neutralisanja mirisa masti, koja nije svakom prijatna, tako i zbog svog lekovitog dejstva.

Svinjska mast za prehlađene bebe

Kada su u pitanju bebe i deca, kod njih je naročito problematičan suv kašalj, koji može čak dovesti i do napada gušenja. Zato za prehlađene bebe i decu koristi se svinjska mast kao oblog. Obloge od masti za kašalj zapravo su bolje od bilo kog sirupa za kašalj.

Jednostavno uzmite kašičicu svinjske masti, stavite je na jednu salvetu i ostavite da odstoji malo na sobnoj temperaturi. Pre spavanja stavite detetu oblogu na grudi i blago protrljajte, a potom prekrijte zagrejanom krpom ili peškirom.

Svinjska mast za sinuse

Svinjsku mast možete koristiti i kao lek za sinuse i za nos. Pre toga je potrebno da mast operete u 9 voda, o čemu smo već pisali u jednom od prethodnih poglavlja. Potom uzmite štapić za uši i uz pomoć njega nanesite mast na sam ulaz u nozdrve i potpuno ih zatvorite. Lezite na leđa kako bi svinjska mast kao lek za sinuse počela da deluje i ublaži tegobe.

Svinjska mast kao lek za hemoroide u trudnoći

Hemoroidi su veoma česta i neprijatna pojava, naročito u trudnoći kod žena. Kao posledica hemoroida javlja se krvarenje iz analnog otvora, što je veoma neugodno iskustvo.

Svinjska mast kao lek za hemoroide u trudnoći recept

Dve kašike svinjske masti operite u 9 voda. Potom je stavite na sterilnu gazu i pre spavanja stavite na bolno mesto i ostavite da stoji preko noći. Već sutradan osetićete vidno olakšanje. Ovaj lek možete koristiti dok ne osetite potpuno olakšanje.

Svinjska mast upotreba u kozmetici

Možda ovo niste znali, ali svinjska mast je pravi prirodni melem za kožu. U prilog tome govori i činjnenica da su dame u dalekoj prošlosti kožu negovale upravo svinjskom mašću. Štaviše, svinjska mast je izuzetno delotvorna i za strije i za ožiljke na koži.

Svinjska mast kao krema za lice ima bolje dejstvo od mnogih skupocenih kozmetičkih preparata. S obzirom na to da ne sadrži nikakve hemikalije, veoma je blagotvorna i posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa bubuljicama i aknama. Pored toga što pomaže kod uklanjanja bubuljica i akni, svinjska mast je idealna za ožiljke nastale od istih.

U nastavku pročitajte kakva su iskustva onih koji su koristili svinjsku mast za lice.

Svinjska mast za lice iskustva

Svinjska mast za lice koristi se nakon što se opere u 9 voda, a potom nanese na problematična područja. Oni koji su svinjsku mast koristili u ove svrhe veoma su pozitivno iznenađeni njenom učinkovitošću. Već posle nekoliko dana korišćenja primetili su povlačenje neprijatnih pojava na licu. Pored toga, koža je mekša, elastičnija i sjajnija.

Svinjska mast za kosu

Da li ste znali da se svinjska mast može koristiti i za kosu?

Ukoliko imate problema sa suvom i iskrzanom kosom, koja je pritom oštećena od farbanja, slobodno možete koristiti svinjsku mast kako biste oporavili svoju kosu. Svinjska mast pospešuje rast kose, a dlaku čini glatkom i svilenkastom.

I u ovom slučaju potrebno je da svinjsku mast operete u 9 voda i da je potom naneste na kosu neposredno pre pranja. Ukoliko vam smeta specifičan miris masti, slobodno možete dodati par kapi nekog eteričnog ulja ili nekog parfema.

Prilikom nanošenja svinjske masti na kosu savetuje se da se ne nanosi na koren kose, kako se ne bi izmastio. Najbolje je da je nanesete do 2 cm od korena kose, sačekate da deluje 10-ak minuta i potom je temeljno isperete. Poboljšanje ćete primetiti odmah nakon pranja.